Silahlı saldırıya uğrayan gazeteci Güngör Arslan son yolculuğuna uğurlandı

YEŞİL GAZETE


Silahlı saldırı sonucunda dün hayatını kaybeden Ses Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan bugün son yolculuğuna uğurlandı. İzmit Fevziye Cami’ndeki cenazeye Arslan’ın ailesi, meslektaşlarının dışında TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve milletvekilleri de katıldı.

Ses Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan, İzmit’te bulunan işyerinde dün silahlı saldırıya uğramıştı. İki merminin sağ bacağına, bir merminin de sağ koltuk altına isabet ettiği öğrenilen Güngör Arslan, Kocaeli Devlet Hastanesi‘ne kaldırıldı. Ağır yaralı olan Arslan, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

60 yaşındaki Gazeteci Arslan’ın cenazesi İzmit’te bulunan Fevziye Cami’nde kılındı. Birçok seveni bulunan Güngör Arslan’ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan dostları, eşi Suna Arslan ve çocukları Nazlıcan Arslan ile Özgün Arslan’a sabır diledi. Cenaze törenine TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CHP milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile siyaset, iş, basın dünyasından birçok isim katıldı. Güngör Arslan’ın naaşı cenaze namazının ardından kent mezarlığına defnedildi.

Fotoğraf: Kocaeli Denge

‘Katilleri bulursanız başsağlığı dileyin’

Demokrat Kocaeli’nin aktardığına göre; cenaze namazı öncesi Arslan’ın eşi Suna Arslan’ın yanına giden Vali Yavuz baş sağlığı dileklerini iletti.Vali Yavuz’dan katillerin yakalanmasını isteyen Suna Arslan ise şu ifadeleri kullandı:

“21 yaşındaki bir çocuğun eline silah verip öldürttüler. Ben buna inanamıyorum. Lütfen adaleti sağlayın ve katilleri bulursanız bana baş sağlığı dileyin.”

Fotoğraf: Kocaeli Denge

‘Ustamı kaybettim’

Ses Kocaeli’nden Tuğrul Kırankaya bugün kaleme aldığı ‘Ustamı Kaybettim’ başlıklı yazısında Arslan’ın yıllarca susturulmak istendiğini söyleyerek “Bundan sonra haksızlıkların karşısında hepimiz birer Güngör Arslan’ız” dedi.

‘Öldürülen ne ilk gazeteciyim ne de son’

Hain saldırıda öldürülen Güngör Arslan, dört yıl önce de saldırıya uğramıştı. Arslan saldırıyı sonrası şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu ülkede Abdi İpekçi’ler Uğur Mumcu’lar öldürüldü. Öldürülen ne ilk gazeteciyim ne de son gazeteci olacağım. Bu ilk değil, bundan sonra da mutlaka bunlar başıma gelecek.”

Tetikçi: Güngör Arslan’ı vuracağız. Seni çok rahat ettireceğiz.

Evrensel’den Meltem Akyol’un aktardığına göre; 20’li yaşlarında olan tetikçi R.Ö. ilk ifadesinde cinayetten 1 gün önce 2 kişinin kendisine ulaştığını söyledi. Mahalleden de tanıdığı bu 2 kişi ile önce telefonla irtibat kurduğunu anlatan R.Ö. aynı kişilerin daha sonra kendisini arabayla aldığını belirtti. İfadesinde bu kişilerin kendisine “Güngör Arslan’ı vuracağız. Bunu da sen yapacaksın. Seni çok rahat ettireceğiz. Bir daha hiçbir sorun yaşamayacaksın, ailen de böyle bir sorun yaşamayacak” dediğini anlatan R.Ö., daha sonra Derince bölgesinde boş bir araziye götürülerek atış talimi yaptıklarını anlattı.

Daha sonra gazeteye gittiğini ve bir haberle ilgili Güngör Arslan ile görüşmek istediğini belirttiğini anlatan tetikçi R.Ö. odasına gittiği Arslan’la tartıştığını, ardından Arslan’ın ayağına 2 el ateş ettiğini söyledi. Bahsi geçen 2 kişinin kendine “Öldüreceksin” demesine rağmen Arslan’ı öldürmek istemediğini savunan R.Ö., Arslan’ın üzerine geldiğini düşünerek 4-5 el havaya ateş açtığını, o kurşunlardan birinin Arslan’a isabet etmiş olabileceğini iddia etti.
Azmettiricilerin kendisine bir avukat da gönderdiğini söyleyen R.Ö., “Ben sizin gönderdiğiniz avukatı istemiyorum” diyerek bunu reddettiğini de ifadesinde anlattı.

Daha önce de çeşitli suç kayıtları olan ve “suça süreklenen bir çocuk” olan R.Ö.’nün bugün Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmesi bekleniyor.

Tarih: 21.02.2022 Okunma: 342