Sokak röportajı yapan üç Youtuber’a ev hapsi

YEŞİL GAZETE


facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Youtube’da sokak röportajları yapan ve hafta sonu eş zamanlı olarak gözaltına alınan üç Youtuber’a ev hapsi cezası verildiği açıklandı. İlave TV sahibi Arif Kocabıyık, Kendine Muhabir sahibi Hasan Köksoy, Sade Vatandaş hesabı sahibi Mehmet Koyuncu ve kameraman Turan Kural hakkında ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Kararı, İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve avukat Ömer Furkan Dağ  Twitter hesabından açıkladı. Dağ yaptığı paylaşımda, “Savcılık; Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural için ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı verildi” dedi.

Ne olmuştu?

YouTube üzerinden sokak röportajı yayınlayan Kendine Muhabir ve Sade Vatandaş kanalı sahipleri, dün AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’nin şikayeti üzerine gözaltına alınmıştı.

Kendine Muhabir kanalının sunucusu Hasan Köksoy geçen hafta Antalya’da bir sokak röportajında mikrofon uzattığı kişinin sözleri nedeniyle röportajı yaptığı kişiyle birlikte tutuklanmış; itiraz üzerine tahliye edilmişlerdi. Köksoy tutukluyken kendisi sokağa çıkarak röportaj yapan eşi sabah erken saatlerde polisin evlerine baskın yapıp, bilgisayar ve bütün iletişim araçlarını aldıklarını, Hasan Köksoy’un da polis tarafından götürüldüğünü söylemiş; “Arama emri sebebi Mücahit Birinci” demişti. 

YouTube platformunda paylaşım yapan kanallardan diğeri  Sade Vatandaş’ın sahibi Mehmet Koyuncu da sosyal medyadan gözaltına alındığını duyurmuş; “Polisler şafak baskınıyla bu saatte evime geldiler. Bu saatte? İstanbul’da olduğum için gözaltına alınmadım. Gazetecinin evine! Ülkenin durumu apaçık ortada” demişti.

İlave TV’nin sunucusu Arif Kocabıyık ile kanalın kameramanı da gözaltına alınmıştı.

Büyük tepkiye yol açan gözaltılara ilişkin sosyal medyada ‘Susmayacağız’ etiketiyle yapılan paylaşımlar ‘trend topic’ oldu.

Gözaltılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi‘nde sosyal medyayı, demokrasi için “tehdit” olarak yorumlamasının ve sert tedbirler alınacağını söylemesinin ardından geldi.

Tarih: 14.12.2021 Okunma: 362