Büyük bir petrol sızıntısı Kıbrıs’a doğru ilerliyor

YEŞİL GAZETE


facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Suriye’nin petrol rafinerilerinin birinin içindeki bir elektrik santralinde meydana gelen arızadan kaynaklanan büyük bir petrol sızıntısının Kıbrıs‘ın Karpaz kıyısına doğru ilerlediği açıklandı.

Tartous İşçileri Sendikası Elektrik İşçileri Sendikası başkanı Davud Derviş, sızıntı için rafinerideki yakıt tanklarından birinde meydana gelen çatlakları suçladı. Sızıntı yapan tankın yaklaşık 15 bin ton petrol içerdiği tahmin ediliyor.

Bin kilometrekarelik alana yayıldı

Kitas Weather’in haberine göre, geçen hafta Suriye’nin Baniyas kentinde bir elektrik santralinin yakıt deposunda büyük miktarda petrol sızıntısı yaşandı.

Sızıntıyla ilgili ilk önce 25,5 kilometrekarelik bir alanı kapladığı bilgisi verildi. Beş gün sonra ise bin kilometrekarelik alana yayıldığı kaydedildi. Önümüzdeki günlerde bölgede etkili olacak deniz akıntılarına göre, petrol sızıntısının ilk olarak adanın doğu kıyılarına yayılacağı tahmin ediliyor.

Petrol sızıntısının kuzeybatı kısmı, Rizokarpasso‘dan yaklaşık 20 kilometre uzakta ve Mağusa‘nın yaklaşık 80 kilometre doğusunda yer alıyor.

Tarih: 31.08.2021 Okunma: 208