Tecavüz eden kişi serbest kalınca, mağdur kadının hayatına son verdiği iddiası

YEŞİL GAZETE


facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button
Ankara‘da 18 yaşındaki Eda Nur K. polise giderek cinsel saldırıya uğradığını bildirdi. Gözaltına alınan kişi, “delil yetersizliğinden” serbest bırakıldı. Genç kadının bunun üzerine yaşamına son verdiği iddia edildi. 

Cumartesi saat 01.00 sıralarında Çankaya Alacaatlı Mahallesi‘ndeki sitede bir süredir ablasıyla yaşayan Eda Nur K.’nin 15’inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak hayatını kaybettiği öne sürüldü. K’nin bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu‘na kaldırıldı.

Kadının ölümünden bir gün önce polise giderek, 30 Temmuz’da iki kişinin cinsel saldırısına uğradığını bildirip şikayetçi olduğu öğrenildi. Şüphelilerden Mehmet A. gözaltına alındı. Mehmet A.’nın sorgusunda, diğer kişinin adının Yusuf G. olduğu öğrenildi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Saldırgan delil yetersizliğinden serbest bırakıldı

Mehmet A. ise Emniyetteki ifadesinin ardından delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, #edanuricinadalet hastagıyla paylaşımda bulundu. Ankara Kadın Platformu ise yaptığı paylaşımda, “30 Temmuz’da Ankara’da 2 kişinin tecavüzüne uğrayan, şikayeti sonrası tecavüzcülerin serbest kalmasını kaldıramayan Eda Nur hayatına son verdi! Bu intihar değil cinayettir! Kadınları değil, tecavüzcü erkekleri koruyan erkek devlet Eda Nur’un failidir” dedi.

Eda Nur K.’nin telefonundan olaydan hemen önce annesine cep telefonundan mesaj atılmış; bazı şeylere dayanamadığını, kimseye bir şey anlatamadığını anlatmış; “Hiç bir şeyin güzel olacağına inancım kalmadı, beni unutmayın, hakkımı yerde bırakmayın” ifadeleri kullanılmıştı.

Aile Bakanlığı: Dava açılırsa müdahil olacağız

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise “07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız” dedi.

Tarih: 10.08.2021 Okunma: 288