Kuran kursunda kalan öğrencinin şüpheli ölümü: CHP olayın araştırılmasını istedi

YEŞİL GAZETE

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Muş’taki Karşıyaka Kuran Kursu‘nda kalan Mehmet Halil Yavuz‘un şüpheli ölümü ve kuran kurslarında kalan çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının incelenmesi için CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve milletvekili arkadaşları harekete geçti.

CHP’li milletvekilleri, kuran kurslarında kalan çocuklara yönelik cinsel istismar olayları ve bu çocukların intihar ettiğine ilişkin iddiaların incelenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

Dosyayla ilgili gizlilik kararı

Araştırma önergesinde Muş’taki Karşıyaka Kuran Kursu‘nun tuvaletinde kapı koluna asılmış halde bulunan 12 yaşındaki Mehmet Halil Yavuz’un tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Önergede, olayla ilgili dosyaya gizlilik kararı getirilmesi vurgulanarak şu açıklamalarda bulunuldu:

Muş’ta yaşanan bu intihar iddiası ile ilgili savcılık soruşturması sürmektedir. Olayın gerçekte ne olduğunun mutlaka ortaya çıkartılması, sorumlular varsa açığa çıkartılması ve yargılanması hepimizin en büyük temennisidir ancak bu olayla ilgili dosyaya gizlilik kararı getirilmesi, buna ilişkin beklentilerimizi zayıflatmaktadır. Cemaat ve tarikat öğrenci yurtları ile Kur’an kurslarında kalan çocuklara yönelik cinsel istismar olayları ve bu çocukların intihar ettiğine ilişkin iddiaların incelenmesi ve bu olayların bir daha yaşanmaması adına alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını arz ederim.”

Sosyal medyadan tepkiler

12 yaşındaki Mehmet Halil Yavuz’un ölümüne sosyal medyadan birçok kullanıcı da tepki gösterdi. “#MehmetHalilYavuzaNeOldu” etiketiyle konuyla ilgili birçok paylaşım yapıldı.

Tarih: 28.07.2021 Okunma: 226