Büyüknohutçu çifti için hatıra ormanı yapılacak

YEŞİL GAZETE


facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Antalya’da, Finike’nin sedir ormanlarını yapılması planlanan mermer ocağına karşı savundukları için öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti için hatır ormanı kampanyası başlatıldı.

Çiftin kızı Emine Büyüknohutçu, ağaçlandırmanın TEMA Vakfı aracılığıyla Gaziantep’in Kızılin bölgesindeki kurak bir alanda yapılacağını duyurdu.

Büyüknohutçu çiftinin adını taşıyacak hatıra ormanına destek vermek istenler fidan başına 10 TL katkı sağlayabilecek. Emine Büyüknohutçu, “Bir ay boyunca bağış toplama kampanyası devam edecek ve 20 bin liraya ulaşıldığında ağaçlandırma başlatılacak” dedi.

Proje bir yıl sürecek

Kızılin’in, en acil ağaçlandırılması gereken bölge olduğu için seçildiğini belirten Emine Büyüknohutçu, projenin bir yıl süreceğini, hedeflerinin önümüzdeki yıl ölüm yıl dönümünde ormanlaştırma çalışmasını tamamlamak olduğunu ifade etti.

Bağış yapmak isteyenlerin Türkiye İş Bankası Levent Şubesi’ndeki alıcı ismi TEMA Vakfı olan hesaba açıklama yerine “isim-soyisim/Büyüknohutçu ailesi” yazarak para göndermeleri mümkün. Hesabın IBAN’ı ise şu şekilde: TR56 0006 4000 0011 0351 2077 74

Neler yaşandı?

Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu 9 Mayıs 2017’de Antalya Finike’de Kızılcık yaylasındaki evlerinde ölü bulundu. Cinayetin hemen ardından Ali Yamuç isimli “kiralık katil” yakalandı ve cinayeti mermer şirketlerinin azmettirmesiyle işlediğini itiraf etti.

Yamuç, kendisini “Çirkin” lakaplı, taş ocağı adına çalışan birinin 50 bin liraya kiraladığını ancak sadece üç bin lira ödeme yaptıklarını söyledi.

Ali Yamuç, Elmalı Cezaevinden güvenlik gerekçesiyle Alanya L Tipi Cezaevine sevk edilmesinden bir süre sonra şort ipi ile kendini asarak “intihar etti”. Katilin ölmesiyle, çiftin cinayetleri için açılan dava düştü.

Azmettiriciler hala serbest

Katil zanlısı Ali Yamuç’un eşi Fatma Yamuç, yargılandığı Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Cinayete yardım etmek” suçundan beraat etti. Dosya şu anda yargıtay aşamasında.

Ancak katilin cinayeti para için işlemiş olduğu itirafına rağmen azmettiriciler hakkında herhangi bir işlem yapılamadı ve cinayetlerinin üstü yargının da yardımıyla örtüldü.

Çiftin öldürülmesinin dördüncü yıl dönümünde ölümlerinin araştırılması için “Azmettiriciler Kim?” isimli bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya şu ana kadar 48 bin 500 kişi imza attı.

Tarih: 07.07.2021 Okunma: 136