Pendik’te 17 köpek ölü bulundu: Köpeklere işkence edilmiş ve zehir verilmiş

YEŞİL GAZETE


Fotoğraflar: DHA
facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

İstanbul Pendik‘te yer alan Çamlık Mahallesi‘nde 17 köpek ölüsü bulundu.  Sokakta yaşayan hayvanları beslemek için ormanlık alanın yakınlarındaki araziye giden hayvanseverler köpeklerin cansız bedeniyle karşılaştı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Belediye ekipleri, arazideki köpek cesetlerini toplayarak, ilçedeki veteriner işleri birimine götürdü.

İşkence yapıldığı tespit edildi

Burada yapılan incelemede, birçoğunun zehirlendiği belirlenen köpeklere işkence yapıldığı da tespit edildi. Çevrede araştırmalar yapan polisin soruşturması sürüyor.

Köpekleri bulan hayvansever Sevgi Elik “En kötüsü de orada herhangi bir güvenlik kamerası olmaması. Zaten kimin öldürdüğü bulunsa bile bir şey değil. Hayvanlarla ilgili yasa çıkmadığı sürece köpekler eşya konumunda gerçekten çok üzücü ve çok üzüldüm” dedi.

Bir başka hayvansever Fatih Yazıcı ise, “Bizim besleme alanlarımızdan bir yer orası. Bu olay canımızı çok yaktı. Resmen perişan olduk. İçimizi çok sızlattı. İnsanlar mahalle aralarında topluyorlar köpekleri, böyle belirli bir yerlere atıyorlar. Bilinçli olarak yapılan bir şey bu” ifadelerini kullandı.

Tarih: 07.07.2021 Okunma: 535