Atıklardan dünya liderlerinin heykelleri yapıldı

YEŞİL GAZETE

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Yenilenmiş ikinci el elektronik eşyaları satın alan ve bunları yeniden satışa sunan musicMagpie, dünyadaki elektronik atıkların boyutuna dikkat çekmek amacıyla atıklardan dünya liderlerinin heykellerini yaptı.

Heykeller dünyanın en büyük ekonomilerine sahip G7 ülkelerine ev sahipliği yapan Cornwall yakınlarına yerleştirildi. G7 Zirvesi 11-13 Haziran tarihlerinde bu sahil kasabasında gerçekleştirilmişti.

E-atıkların çevre için büyük bir tehdit oluşturduğunu dile getiren musicMagpie, özellikle gelişmiş ülkelerin, bu atıkları üretme konusunda en kötü suçlular arasında yer aldığın belirtti.

12 ton elektronik atık kullanıldı

Şirket heykelleri “Cornwall’da gerçekleşen G7 zirvesi ile bir mesaj göndermeye karar verdik. Karşınızda… Recyclemore Dağı!” ifadeleriyle kamuoyuna duyurdu.

Heykellerin yapımında 12 ton e-atık kullanıldığı belirtilen açıklamada “Hedefimiz, dünyanın en gelişmiş ekonomilerinin liderleri iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edileceğini ve daha yeşil bir gelecek nasıl inşa edileceğini tartışmaya hazırlanırken, küresel e-atık sorununu gün ışığına çıkarmaktır” ifadeleri kullanıldı.

Tarih: 20.06.2021 Okunma: 130