600’den fazla müzisyen imzaladı: İsrail için boykot çağrısı

YEŞİL GAZETE

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Musicians for Palestine, (Filistin’i Destekleyen Müzisyenler) İsrail’i boykot etmek için bir mektup yayımladı.

“Müzisyenler olarak sessiz kalamayız. Bugün Filistin’in yanında olmalıyız” ifadelerinin yer aldığı mektubu, dünyanın birçok ülkesinden 600’den fazla müzisyen imzaladı.

Türkiye’den ise piyanist Büşra Kayıkçı ve çellist Duygu Demir mektuba imza attı.

‘İsrail, savaş suçu işliyor’

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, mektupta İsrail’in Gazze’ye son saldırılarda savaş suçu işlediği kaydedildi ve İsrail, “Filistinlilerin etnik temizliğine bağlı bir yerleşimci-sömürgeci proje” yapmakla suçlandı.

Ayrıca, mektupta “Sizi de İsrail’deki suç ortağı kültürel kurumlarda konser vermeyi reddederek bize katılmaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

İmzacılar arasında ünlü isimler yer alıyor

Mektubun imzacıları arasında eski Pink Floyd solisti Roger Waters, Rage Against the Machine, Questlove, Run the Jewels, System of a Down‘dan Serj Tankian, Patti Smith ve The Strokes grubundan Julian Casablancas gibi ünlü isimler de yer alıyor.

Mektubu, bazı Yahudi müzisyenler de imzaladı.

‘Birlikte ses çıkarmaya teşvik etmek istedik’

Musicians for Palestine grubunun organizatörlerinden Kanadalı müzisyen Stefan Christoph, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

Sanatçıları birlikte ses çıkarmaya teşvik etmek istedik ve umarım bu sayede insanlar Filistin’deki insan haklarını savunmak için konuşma cesaretine sahip olur.”

Daha önce de İsrail’i boykot amacıyla sanatçılar için imza metinleri yayımlanmıştı. Ancak, son yayımlanan bu mektup ana akım müzik dünyasından en fazla sayıda müzisyenin desteklediği mektup oldu.

Tarih: 29.05.2021 Okunma: 331