“BAL YİYİN, İYİ ÇALIŞIR BEYİN” Haber-Analiz: İ Hakkı Cengiz

GENEL HABERLER

GENEL HABERLER

Dün öğle saatlerinde evden çıkıp sola dönünce, hemen apartmanın yanındaki bakkalın önünde, bir kamerayla çekim yapıldığını gördüm. Baktım, Show Haber.

Neden geldiklerini hemen anladım: Bakkalın önündeki ağaçta, resimlerde de görüldüğü gibi, bal kovanları var. “Karakovan”lar!

Kovanları, kış aylarında görmüş, üzerindeki şiiri okumuştum. Fakat kovanların çevresinde arı falan görmediğim için, “süs olsun” diye konduğunu düşünmüştüm. Aradan geçen aylar boyunca da hemen her gün “Laz Bakkal”ın önünden geçtiğim halde, herhangi bir arıya rastlamamıştım. Bu sabah, Laz Bakkal’a, dünkü çekimin ve kara kovanların hikayesini sordum. “Ben kovanları koydum, sonra arılar geldi” dedi. Bu söylediklerinden, arıların kendiliğinden gelmiş oldukları şeklinde bir mana çıkıyor.

Aşağıda bağlantısını verdiğim, Shov Haber’deki ilgili bölümü seyrederseniz, kovanların çevresindeki arı kalabalığını göreceksiniz. Yine oradaki haberden, arıların bakkal tarafından, bal yapmaları için getirilmiş olduğunu öğreneceksiniz.

Shov Haber’in, Laz Bakkal Fatih Destan’la yaptığı haber çok keyifli olmuş. Başlıktaki, kafiyeli, “Bal yiyin, iyi çalışır beyin” sözleri de şair tabiatlı Laz Bakkal Fatih Destan’a ait.  

Youtube’daki, 24 Mayıs 2021 tarihli videonun 24’ncü dakikasında başlayan, 3 dakikalık bölümü seyretmenizi öneririm. Çok hoş. Bir kere baktıktan sonra, birkaç defa daha seyretme ihtiyacı duyabilirsiniz.

Bağlantısı:

https://www.youtube.com/watch?v=glPsUNZpH1g



Tarih: 25.05.2021 Okunma: 876