Meral Akşener’den İkizdere ziyareti: İYİ Parti heyeti direniş alanına alınmadı

YEŞİL GAZETE

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Rize İkizdere Eskencidere Vadisi‘nde 30 gündür vadilerine taş ocağı yapılmaması için direnen yurttaşlarla bir araya geldi.

Direniş alanına sadece İYİ Parti liderinin girmesine izin verilirken, Akşener’in esnaf ziyareti sırasında da gergin anlar yaşandı.

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı hedef alındı

Bugün saat 11.00 Trabzon Havalimanı‘na gelen İYİ Parti Genel Başkanı, buradan kara yoluyla Rize’ye hareket etti.

Akşener, il sınırında partililer tarafından karşılanmasının ardından İkizdere’ye geçti. Burada esnaf ziyaretinde bulunan Akşener’e bir grup tepki gösterdi. AKP ve MHP’lilerin yer aldığı grup, İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar‘ı hedef aldı.

Saldırı, partililer ve kolluk güçleri tarafından büyümeden engellenirken, saldırganlar olay yerinden uzaklaştırıldı.

‘Megri megri’yi ben mi söyledim?”

Alanda bulunan bir kadın, Akşener’e “PKK’yla işbirliği yapan, burada ne işiniz var sizin?” deyip, “PKK ile işbirliği yapmıyor mu bu, CHP’yle iş birliği yapmıyor mu bu? Açıklama yapar mısınız?” sözleriyle de devam etti.

Akşener ise, “Yapmıyorum kardeşim, bak ezan okunuyor. Nasıl bir iftira? Sizi Allah’a havale ediyorum. Ayıp, ayıp be. Megri megri’yi ben mi söyledim? Osman Öcalan’ın mektubunu ben mi okuttum? Haydi oradan” ifadeleriyle karşılık verdi.

Akşener, tepkiler üzerine esnaf ziyaretini iptal edip direniş alanına gitti.

‘Burada yapılanların insanlıkla alakası yok’

Eskencidere Vadisi’nde direnen yurttaşlarla bir araya gelen Akşener, yurttaşlara “Sonuna kadar mücadelenizin yanındayız. Burada yapılanların insanlıkla alakası yoktur” dedi.

Akşener’e Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdurrahman Konukman‘ın Mecliste grubu bulunan partilerin bir araya gelerek “İkizdere İttifakı” adıyla bir grup oluşturulması gerektiği ifadelerinin hatırlatılması üzerine Akşener, “Ben milletvekili değilim ancak çok sayıda vekil arkadaşım yanımda. Henüz bize böyle bir teklif gelmedi. Ancak teklif gelirse böyle bir çalışmada yer alırız. Vekillerimizin direnmesi gerekiyor, başka çare görünmüyor” dedi.

 

Yurttaşların yaşadıklarını dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı, daha sonra bölgeden ayrıldı.

İYİ Parti heyeti bölgeye alınmadı

Öte yandan, direniş alanına sadece Meral Akşener’in girmesine izin verilirken, İYİ Parti heyeti alana sokulmadı.

 

Bugün, İkizdere köylülerinin avukatlarından Yakup Okumuşoğlu ve İkizdere Dernekler Federasyonu Başkanı Ziya Yılmaz ve CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz de alana alınmadı.

Bölgeye sadece Gürdere ve Cevizli köylülerinin girmesine izin verildi.

Tarih: 23.05.2021 Okunma: 287