İzmir Seferihisar’da bal ormanı oluşturuldu

YEŞİL GAZETE


Seferihisar bal ormanı dikimi
facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

İzmir Seferihisar’ın Kavakdere Baraj Gölü çevresine 42 bin fidan ekilerek bal ormanı oluşturuldu. Yaklaşık dört kilometrelik kıyı şeridine yapılan dikimde bal üretiminin kolaylıkla gerçekleştirilebilmesini sağlayacak fidanlar tercih edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen projede önce alan dozerlerle dikime hazır hale getirildi. Daha sonra da lavanta, kekik, adaçayı, biberiye, akasya gibi fidanlar dikildi.

Bal ormanı için önce alan dozerlerle düzleştirildi.

‘Arıcılık faaliyetlerine başlanacak’

Seferihisar yerel gazetesi Yeni Haber’in aktardığına göre bal ormanlarının uygulanmasındaki ekibin çok sıkı çalıştığını söyleyen İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince şu ifadeleri kullandı:

Bal ormanlarının kurulması ile bozuk alanların miktarı azaltıldı. Bitki örtüsünün artmasıyla da toprak, erozyon başta olmak üzere diğer çevre felaketlerine karşı korunmuş oluyor. Ayrıca bal arılarının yapacağı tozlaşma sayesinde biyolojik çeşitlilik de korunuyor. Yöre halkına, gelir kaynağı oluşturan bal ormanları, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Kurulan bal ormanlarıyla orman köylüleri, tekrar arıcılık faaliyetlerine başlayacak. Bu sayede bal üretiminde önemli artışlar sağlanıyor.”

Tarih: 06.03.2021 Okunma: 363