İYİ Parti lideri Akşener: TBMM, Uygur Türklerinin yaşadıkları soykırım olarak tanımalı

EURONEWS

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de, Uygur Türklerinin yaşadıklarının soykırım olarak tanınması gerektiğine dair talepte bulunacaklarını söyledi.

Kanada ve Hollanda parlamentolarının, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını "soykırım" olarak tanımlayan yasayı onayladıklarını belirten Akşener, "Grup başkanvekili arkadaşlarımızdan talebimdir. Meclis Başkanı'ndan randevu alacaksınız. Meclis'in tümünden, TBMM'den Uygur Türklerinin uğradığı mezalimin 'soykırım' olarak tanınması gerektiğine dair talepte bulunacaksınız." dedi.

Meral Akşener, 28 Şubat sürecinin 24'üncü yılı dolayısıyla yaptığı bir konuşmada, "İstanbul'un seküler sermayesi, meslek odalarının başkanları, güvenlik bürokrasisi darbe yapmak yerine, baskıyla bir iktidarın düşürülmesini hedeflediler ve başardılar. İlk defa denenen bu yöntemi de 'postmodern' darbe olarak tanımladılar." dedi.

İY Parti Lideri Akşener, Anayasa değişikliğine ilişkin 2010'da yapılan referanduma da değinerek, "Referandumuna götürülen anayasa yargıyı ele geçirmek için çıkarıldı. O referandum olmasaydı 15 Temmuz olmazdı. 15 Temmuz'da, o 28 Şubatçıların, 2010'a kadar sayın Erdoğan ve arkadaşlarının güvenmediği bu millet, o devleti gitti sokaktan ve köprüden topladı, getirdi." diye konuştu.

"Milletimiz 23 yıl önce 28 Şubat’ta kendini beğenmeyenlere, değerlerini tekmeleyenlere nasıl bir ders verdiyse, bugün de kibirle, kendini beğenmişlikle milletimizi duymayanlara, görmeyenlere aynı dersi verecek." diyen Akşener, hükümete yüklendi.

Akşener, "Buradan söylüyorum, sayın Erdoğan bu kafayla ki gidecek, seçilmesi mümkün değil. Ne zaman seçim yaparsa mümkün değil. Çünkü o 28 Şubat'ın beğenmeyenlerine nasıl kendini beğenmeyenlerine, kendini tekmeleyenlerine, manevi olarak tekmeleyenlere bu millet nasıl bir ders verdiyse, şimdi nasıl o kibre, o kendini beğenmişliğe o kul hakkından buraya kadar gelmişliğe aynı dersi verecek. Ve biz 28 Şubat'ı yaşamış, aktörü olmuş, içinde yer almış, taraf olmuş bir kişi olarak asla bırakmayacağım bir şey var o da; geçmişten ders çıkarmak." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşayan Nursiman Abdurraşid isimli kadını Uygur Türkü kadını, TBMM Grup Toplantısı'nda Doğu Türkistan'da yaşananları anlatması için konuşma yapması için kürsüye çağırmıştı.

@meral_aksener
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener@meral_aksener

Daha sonra Akşener, Twitter hesabından Nursiman Abdurraşid'in fotoğrafının da bulunduğu arkaplan fotoğrafında, "Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızı unutmadık, unutturmayacağız" ifadesinin yer aldığı bir notu paylaşmıştı.

xxx

TAVSİYE

https://www.genelhaberler.com/kose/oku/6960

AB'nin UYGUR TÜRKLERİ Hassasiyeti

Tarih: 02.03.2021 Okunma: 376