Kadıköy Belediyesi’nde grev sıkıntısı: Sendika imzayı attı, işçiler devam diyor

YEŞİL GAZETE

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Kadıköy Belediyesi‘nde zam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle önceki gün greve giden işçilerin temsilcisi Genel-İş Sendikası ile belediye arasında uzlaşma sağlandı. 

Belediye ile Devrimci İşçi Konfederasyonu‘na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine 2 bin 300 belediye işçisi, 15 Şubat’ta greve başlamıştı. Sendika’nın Ankara’daki genel merkezinden gelen sendika yöneticileri dün gece belediye ile görüşerek anlaşma sağladı. Grevi yürüten sendikanın İstanbul Anadolu 1 No’lu Şubesi ise genel merkezin imzaladığı sözleşmeyi tanımayarak greve devam edeceğini açıkladı. 

Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “Bu işin daha fazla uzamaması, işçinin hakkının biraz daha yükseltilmesi için bu işi barışla uzlaşıyla bitirelim dedik. Aldığımız cevap şu; ‘Bu iş bitti, imzalar atıldı’ Sözleşmeyi kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Kartal işçisi geliyor, Ataşehir işçisi geliyor, buradayız” dedi.

Belediyenin ve işçilerin ifade ettiği rakamlar farklı

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kadıköy Belediyesi de “Kadıköy Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, Genel-İş Sendikası Genel Merkezi ile yapılan anlaşma ile sona ermiştir. İmzalanan sözleşmeyle, Kadıköy Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç; aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı. 

İşçiler ise teklif edilen çıplak maaşların 3 bin TL civarında olduğunu, belediyenin teklif ettiği maaşın ise “giydirilmiş” maaş olduğunu iddia ediyor. 

Tarih: 19.02.2021 Okunma: 332