PTT’ye Gönülden Teşekkürler... Haber-Analiz: İ. Hakkı Cengiz

GENEL HABERLER

GENEL HABERLER

Fotoğraf: vmaraci.com

2 Şubat 2021 Salı günü, “PTT KARGONUN MÜTHİŞ SÜRATİ” başlıklı bir haber-analiz yayımlamıştık. (https://www.genelhaberler.com/haber/oku/36025)

Haberde, Sandıklı’dan gönderilen bir kargonun, İstanbul’a tam 6 günde ulaştığını, bozulacak eşyanın da “kısmen” bozulduğunu bildirmiştik.

Dün (5 Şubat Cuma günü) PTT’den arandım. Arayan, Acıbadem PTT Şubesi Kıdemli Personeli Arzu Üzümbağ’dı.

Arzu Hanım, “yukarıdaki haber üzerine, PTT Genel Müdürlüğünce haberdar edildiklerini, gecikmeden dolayı üzüldüklerini, o dönemde pek çok personelin covid-19’a yakalandığını, hizmetlerin bu yüzden aksadığını, zararımı tazmin edebileceklerini” söyledi.

Doğrusu, çok şaşırdım. Çünkü bu kadar çabuk sonuç alabileceğimi katiyen beklemiyordum.  PTT, bu sefer gerçekten çok süratliydi. Tabii çok memnun oldum. Hassasiyetleri için teşekkür ettim. Hızla hareket ettiklerinden dolayı da kendilerini tebrik ettim. Zararımın maddî değerinin olmadığını, bir tazminat talep etmediğimi belirttim.

DAHA ÖNEMLİ OLAN

PTT, bizim en köklü, en güvendiğimiz devlet kurumlarımızdan birisidir. Bu kurumun çağa uyum sağlayarak ülke çapında hizmet vermesi hepimizin menfaatine olduğu gibi, hepimizi gururudur da.

Bendeniz, o haberi, olaydan 3 ay kadar sonra, “PTT’nin meyve sebze de dağıtacağı” haberi üzerine yapmıştım.

Arzu Hanım, “sadece Acıbadem Dağıtım Merkezi’ne, yeni 23 personel alındığını” da bildirdi. Tabi iş hacmi artınca personeli de artırmak lâzım. Buna da çok memnun oldum.

Personel takviyesi,

Eleştiriye karşı hoşgörülü yaklaşımları ve bunu daha iyi hizmet için fırsat saymaları,

Haklarındaki haberle ilgili hassasiyetleri ve süratle açıklama getirmeleri bendenizde büyük itimat meydana getirdi.

Bu şartlar altında, PTT AVM’nin yurt sathında iyi ve hızlı bir hizmet verebileceğine inancım arttı. Ürünlerin, üreticiden tüketiciye aracısız ulaşabileceği böyle bir girişimi yürekten destekliyorum.

Kurum olarak PTT’ye ve bütün fedakâr çalışanlarına üstün başarılar dilerim.

Tarih: 06.02.2021 Okunma: 458