Davul zurna ile karşılanan tecavüz zanlısının tahliyesine itiraz reddedildi

YEŞİL GAZETE

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 17 yaşındaki yeğenine cinsel istismar suçlamasıyla bulunduğu cezaevinden tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen ve yakınları tarafından davul zurna ile karşılanan Osman Çur‘un tahliyesine yapılan itiraz kabul edilmedi.

Z.Ç.’nin Dilan Koç ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile duruşma savcısının yaptığı Mardin 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne toplamda iki ayrı itirazda bulunmuştu.

‘Kaçma şüphesi bulunmuyor’

İtirazlar, değerlendirilmek üzere Mardin 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi‘ne gönderildi. Mahkeme, “sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyada mevcut delil durumu ile delillerin toplanmış olması nedeniyle, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme şüphesinin bulunmaması, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre ve kaçma şüphesinin bulunmaması hususları” nedeniyle yapılan itirazı reddetti.

Neler yaşandı?

Osman Çur hakkında İsviçre’de yaşayan ve tatil için dedesinin evine gelen yeğenine tecavüz ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Çur, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ancak mahkeme, tecavüzü DNA raporuyla kanıtlanan sanık Osman Çur’un tutuksuz yargılanmasına kararı verdi. Tahliye edildiği gün akrabaları Çur’u davul ve zurna eşliğinde karşıladı.

Z.Ç.’nin ablası yaptığı açıklamada Çur’un tahliye kutlamasının yaşandığı gün kardeşinin intihara kalkıştığını söyleyerek mahkeme kararına tepki gösterdi.

Tarih: 23.01.2021 Okunma: 624