Edirne’nin içme suyunu sağlayan baraj kurudu: 36 saat su kesintisi uygulanacak

YEŞİL GAZETE

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Edirne‘de merkez içme suyu ihtiyacını karşılayan Kayalıköy Barajı‘nda aşırı kuraklık nedeniyle aktif doluluk oranı yüzde 3 seviyesine indi. Bunun üzerine açıklama yapan Edirne Büyükşehir Belediyesi en az 36 saat boyunca şehir merkezine su verilemeyeceğini duyurdu.

Su kesintisi dün öğlen saat 13.00 itibariyle başladı. Bugün gece yarısına kadar devam etmesi planlanıyor.

Süloğlu Barajı’na geçiliyor

Yapılan resmi açıklamada “DSİ Bölge Müdürlüğü’nce baraj su alma yapısındaki vananın kapatılacağı belediyemize bildirilmiştir. Kayalıköy Barajı’ndan su alınamayacağı için içme suyu ihtiyacı Süloğlu Barajı‘ndan sağlanacaktır. Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ihtiyacının Süloğlu Barajı’ndan sağlanabilmesi için Süloğlu isale hattının Kayalıköy isale hattına Küküler Köyü mevkiinde bağlantısı yapılacak olup, şehir merkezine su iletimi bağlantı işlemleri tamamlandıktan sonra sağlanacaktır” denildi.

Açıklamada “Bu sebeple 26 Kasım Perşembe Günü Saat:13.00’ten itibaren azami 36 saat süre ile şehir merkezine su verilemeyecektir. Vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önemle rica olunur. Anlayışınız için teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

Fotoğraf: DHA

Son 90 yılın en kurak yılı

Meteoroloji verilerine göre, Edirne’nin yağış ortalaması yıllık metrekareye 587 kilo olarak değerlendirilirken, bu yıl boyunca sadece 386 kilogram yağış düştü. Yapılan açıklamada 2020 yılının son 90 yılın en kurak yılı olduğu belirtildi.

Edirne‘de kış ve yazın ardından sonbaharın da iklim değişikliğine bağlı olarak kurak geçmesi nedeniyle Meriç ve Tunca nehirlerindeki su seviyesi de düştü.

Geçtiğimiz günlerde nehir debisindeki azalma nedeniyle ortaya çıkan kum adacıkları objektiflere yansımıştı.

Tarih: 28.11.2020 Okunma: 1020