BOTAŞ dava sonucunu beklemedi, Saros Körfezi’ne iş makineleri girdi

YEŞİL GAZETE


facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Keşan, Sazlıdere – Gökçetepe köyleri arasında BOTAŞ tarafından yapılmak istenen FSRU Limanı ve Kara boru hattı ÇED Raporunun iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava henüz sonuçlanmadan inşaat başladı.

Duruma tepki gösteren Saros Gönüllüleri yaptıkları açıklamada “Dava sürecimiz devam ederken, bilirkişi raporumuz varken, hukuku yok sayarak inşaata başladılar” ifadelerini kullandı.

Mahkeme süreci devam ediyor

ÇED Raporunun iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada mahkeme heyeti tarafından atanan bilirkişi heyetinin incelemesi Kasım ayında gerçekleşmişti.

Bu dava dışında FSRU Limanı‘nın yapılacağı yerle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nca hazırlanıp onaylanan 1/1000 ve 1/5000 alt ölçekli planların yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılmış bir dava da bulunuyor.

Edirne İdare Mahkemesi’nce açılan davanın mahkeme bilirkişi keşfi ise 11 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 11.30’da Sazlıdere’de yapıldı.

Proje için 10 bine yakın ağacın kesileceğini, bölgede patlama riski oluşturacağını ve deprem fay hattında olduğu için daha fazla faciaya yol açabileceğini söyleyen Saros Gönüllüleri ise dava sonuçlanana kadar inşaatın durdurulmasını talep ediyor.

Tarih: 26.11.2020 Okunma: 552