BASININ TRAFİK KURALLARINI ÇİĞNEME HAK VE İMTİYAZI MI VAR?

GENEL HABERLER

GENEL HABERLER

İ. Hakkı Cengiz

Tarih 20 Kasım 2020, saat 07;40, yer İstanbul-Göztepe-Kuyubaşı durağının yanındaki yaya geçidi…

Resimde gördüğünüz minibüs, resimde görüldüğü gibi, yaya geçidini boylu boyunca kaplamış… Oraya park etmiş. Aracın ön camında, bir takım medya kurumlarının levhaları var. Sürücüsü, aracın yan tarafında, kaldırımda sigara içiyor.

Sürücüyü, yaya geçidini kapattığını, bizim geçişimizi engellediğini ikaz ettiğimde; bana, “bu da gördüğünüz gibi basın aracı, personel bekliyorum” cevabını verdi.

“Basının kuralları ikaz etme imtiyazı mı var?” diye sorduğumda, “nereye park edeyim, orası otobüs durağı, onun önünde taksi park ediyor” diyerek kendini savundu.

Bu arada, yanımda bulunan eşim, maskeyi hatırlattığında, “gördüğünüz gibi ben de sigara içiyorum” diyerek, maskeyi indirmesinin ne kadar haklı bir gerekçesi olduğunu hatırlattı!

Bu aracın sahibi olan basın-Tv kanalına soruyoruz: Televizyon kanalları ve gazetelerin trafik kurallarını ihlal etme hak ve yetkileri mi var?

Yoksa topluma haber ve hatta yön veren bu kurumlar örnek olma yükümlülüğü ve sorumluluğu mu duymalı?

Aracın plakasını görüyorsunuz… Çok net okunuyor.  LCG 191… İstanbul’da olduğumuza göre, İstanbul plakalı olmalı. Sahibi olan kurum yetkilileri mutlaka çok iyi biliyorlardır.

Tarih: 20.11.2020 Okunma: 407