Dünya Gıda Örgütü’nden 2021 için ‘korkunç boyutta kıtlık’ uyarısı

YEŞİL GAZETE


Fotoğraf: Shutterstock.
facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Associated Press’e (AP) açıklamalarda bulunan Beasley, son dönemde sık sık konuşulan, “2020 çok kötü geçti, 2021’de hepsi geçecek” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Beasley, gelecek yıl durumun çok daha kötü olacağını dile getirerek, özellikle Afrika ve Güney Amerika’da açlık ve kıtlıkla karşılaşılacağını vurguladı.

‘Nobel Barış Ödülü megafon görevi gördü’

 

WFP Direktörü David Beasley.

Bu yıl ulaşabildikleri paranın 2021’de olmayacağının altını çizen Beasley, herkesin Nobel Barış Ödülü kazananıyla görüşmek istediğini bu yüzden de liderle görüşmek ve parlamentolarda konuşmak için Nobel Ödülü’nden faydalandığını dile getirdi. Beasley, bu şekilde liderlere gelecek yılın kıtlık açısından ne kadar zor geçeceğini anlatabildiğini vurguladı.

10 milyar dolara ihtiyaç var

Karşılaşılan trajedi ve krizlerin gelecek 12-18 ayda olağandışı bir hal alacağına dikkati çeken Beasley kıtlık, açlık, istikrarsızlaştırma ve göç konularına odaklanması gerektiğini vurguladı.

David Beasley, WFP’nin gelecek yıl kıtlıkla mücadele için beş, dünya genelindeki programlarını sürdürebilmek için de 10 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Yeterli paraya erişmezlerse yaklaşık 30 ülkenin kıtlık şartlarına girebileceğini belirten Beasley, Covid-19 aşısının sayesinde dünya genelindeki ekonomilerde sıçramalar olabileceğini de anlattı.

Direktör ayrıca 2021’de düşük ve orta gelirli ülkelerin ertelenen borç ödemelerinin zamanının da geleceği uyarısında bulundu. 

Tarih: 17.11.2020 Okunma: 846