Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan Bimeks işçileri gözaltına alındı

YEŞİL GAZETE

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Birikmiş ücret ve tazminat hakları için bir süredir mücadele yürüten Bimeks işçileri, patronları Vedat Akgiray‘ın ders verdiği Boğaziçi Üniversitesi‘nde eylem yapmak isteyince yeniden polis müdahelesiyle karşılaştı.

Güney Kampüs girişinde yapılan basın açıklamasının ardından Bimeks işçileri Leyla Akıncı, Meliha Mutlu, Dilek Aslan, Bünyamin Bilici ile Umut-Sen Sözcüsü Betül Celep gözaltına alındı.

’15 yıla kadar alacağımız var’

Yapılan açıklamada “Bimeks işçileri olarak yine Boğaziçi Üniversitesi’nin önündeyiz. 1500 Bimeks işçisinin maaş ve tazminatlarını ödemeyen, dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi’nde hala profesörlük yapmakta olan hırsız Vedat Akgiray burada” denildi.

Akgiray’ın abisi ve yeğeniyle birlikte maaş ve tazminatlarını gasp ettiği belirtilen açıklamada “2016 itibarıyla bizler maaşlarımızı alamamaya başladık. Daha sonra Bimeks çalışanlarını kapının önüne koydu. Hepimizin 5 yıl, 10 yıl, 15 yıla kadar alacağı var” ifadeleri yer aldı.

‘Bizim muhattabımız polis değil’

10 farklı ilde Akgiraylar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen eylemciler “Hiçbir devlet yetkilisi çıkıp bir açıklama yapmadı ve yaşananların hesabını sormadı. Biz istiyoruz ki, açtığımız ve kazandığımız davaları lütfen insanlar görsünler. Yürekli savcılar arıyoruz. Hakkımızı aramak için mücadele ediyoruz. Ancak devlet polislerle bizi karşı karşıya getiriyor. Polis bizim muhatabımız değil, biz de onların muhatabı değiliz. Bizim muhatabımız Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü” ifadelerini kullandı.

17 Eylül ve 2 Kasım’da da yine Boğaziçi Üniversitesi önünde bir eylem gerçekleştiren işçilere polis müdahale etmiş ve işçiler gözaltına alınmıştı.

Tarih: 12.11.2020 Okunma: 300