Kadıköy’de 10 Kasım: 6,5 kilometrelik ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ oluşturuldu

YEŞİL GAZETE

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Kadıköy Belediyesi’nin her sene 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında düzenlediği “Ata’ya Saygı Zinciri” bu yıl sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşti. Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82’nci yıl dönümünde binlerce kişiyle anıldı.

Yurttaşlar, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı sahil arasında oluşturulan 6,5 kilometrelik zincirin halkalarını, aralarında 2 metre mesafe bırakarak oluşturdular. Saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçildi.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, eşi Rojvan Odabaşı ve çocuklarının da katıldığı tören İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından sona erdi.

Odabaşı: Atamızın izindeyiz

İnsan zincirine katılan Odabaşı yaptığı konuşmada “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlayışımızın 82’nci yıl dönümü. Bugün Kadıköy olarak yine her zaman olduğu gibi, atamızın izinde olduğumuzu, onun koymuş olduğu hedeflere ulaşmak için onun bize bıraktığı mirası korumak için, saygımızı göstermek için Fenerbahçe’den Bostancı’ya bugünkü şartlarda el ele olmayan bayrak bayrağa olan anma törenimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

2013 yılından bu yana Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri tarafından düzenlenen ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ne denizden de kanolar, su jetleri ve tekneler 9’u 5 geçe sirenlerini çalarak katıldı.

Dalgıçlar denizin altında dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı açarak denizin yüzeyine çıkardı. İzmir’deki depremde enkaz altındakileri kurtarma çalışmalarına katılan Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı – BAK Kadıköy de Ata’ya Saygı Zinciri’nde yer alarak, Türk bayrağı açtı.

Tarih: 11.11.2020 Okunma: 303