Malatya Çevre ve Kültür Platformu kuruldu

YEŞİL GAZETE


facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button
Malatya ili sınırları içerisinde meydana gelen çevre sorunlarına ve ekolojik tahribata karşı mücadele eden aktivistler Malatya Çevre ve Kültür Platformu (MAL-ÇEP) çatısı altında bir araya geliyor.
Platform tarafından yapılan açıklamada “Bu platform doğamızın tahribatına karşı yaşamı savunma irademizi daha da güçlendireceği bir zemin olacak” ifadeleri kullanıldı.

‘Gücümüzün farkındayız’

“Haklı olduğumuzun ve hukuksuz talan örgütlenmesine karşı meşru müdafaa gücü olduğumuzun sonuna kadar bilincinde, gücümüzün farkındayız” diyen platform, MAL-ÇEP ile bu gücü daha ortak ve daha koordineli hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Siyaset üstü bir zeminde hareket edeceklerini belirten Malatya Çevre ve Kültür Platformu şunları söyledi:
  • Bizler, doğanın tahribatını değil, doğanın kanunlarıyla yaşamak için mücadele edenleriz.
  • Bizler, su kaynaklarımızın, havzalarımızın, ormanlarımızın, şirketlere ve sermayenin insafsızlığına devredilmesine izleyici kalmayacağız. Havamızı, dere, göl ve toprağımızı kirletenlere ve buna izin verenlere karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Tarım alanlarımızın amaç dışı kullanımına karşı mücadele vereceğiz.

‘Doğa hastalanırsa insanlık ölür’

  • Bizler; dağların, vadilerin, su havzalarının, ormanların , suyumuzu, toprağımızı, havamızı kirlettirmemekte kararlıyız. Çünkü biliyoruz ki; doğa hastalanırsa insanlık ölür.
  • Doğadaki dengenin bozulmasının, iklim değişikliğinin, yok olup giden türlerin, kültürel değerlerin kaybının, milyonlarca canlının yaşamını yok eden savaşların, insanoğlunun hırsından kaynaklandığını biliyoruz.
  • Yaşamımızın özünde doğa ile birlikte var olmanın yattığını biliyoruz. doğamızı yıkım projelerine karşı savunmaya kararlıyız.
  • Bizler, yaşanabilir bir çevre, ülkemiz için temiz hava, temiz su, temiz toprak isteyen yurttaşlar olarak; yaşam ve doğadan yana bir dünya özlemimizden asla vazgeçmeyeceğiz.
  • Mücadele yol ve yöntemlerini MAL-ÇEP katılımcıları olarak verilecek kararlar doğrultusunda geliştireceğiz.
Malatya Çevre ve Kültür Platformu özel ve tüzel kişilerin katılımına açık olarak planlandı. Gönüllülüğün esas olduğu platformda kararlar kurucular ve katılımcıların katılımı ile şekillenecek.
Platform tarafından yapılan açıklamada tüm Malatyalılar bu platform altında birleşmeye çağrıldı ve  “MAL–ÇEP’te buluşalım, yaşamı birlikte savunalım” ifadeleri kullanıldı.
Tarih: 03.10.2020 Okunma: 632