Haber Analiz: MÜSLÜMANLARI ÇİLEDEN ÇIKARAN ‘MÜSLÜMAN’

GENEL HABERLER

Haber Analiz: İ. Hakkı Cengiz

Bir yıl önce Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Ömer Pakiş’in, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı döneminde, oğlunu aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak aldığı ortaya çıktı.

Haberi dün akşam (23 Eylül 2020), TGRT Haber’de seyrettim. Sunucu Ekrem Açıkel, kendine has üslubuyla, devletin arşivlerine giren ve Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 5 Haziran 2020 tarihli İddianamesine de yansıyan “torpil” olayını madde madde şöyle anlattı:

– Sınava girmeye hak kazanan 20 kişilik Ön Değerlendirme Tablosu'nda, puanlarına göre 29'uncu sırada olması gereken oğlu Pakiş, 12'nci sırada gösterildi.

– Dekan, Fakülte Yönetim Kurulu'nca belirlenmesi gereken Ön Değerlendirme Komisyonu ve Sınav Jüri üyelerini kendisi belirledi.

– Dekan'ın oğlu Halit Ziya Pakiş'in başvuru dilekçesinde el ile Vanyazıldı ancak başvuru süresinde İlahiyat Fakültesi Sekreterliği'ne verdiği dilekçede il/ilçe adına rastlanmadı. Dilekçesine il/ilçe adı yazmayan başka bir aday ise doğrudan elendi.

– Sınava katılacak adayların ön değerlendirmeleri Ömer Pakiş'in odasında yapıldı.

– Sınav jüri üyelerini doğrudan ya da dolaylı olarak baskı altında tuttu.

İNCE DİKKAT

1.    Torpil, “İlahiyat Fakültesi” bünyesinde cereyan ediyor.

Gerek buradaki öğretim görevlileri, gerekse bu hocaların okutup mezun ettiği öğretmenler-hocalar, topluma “İslam adına” örnek olacaklar… “Güzel ahlak” örneği! Bu hocalar, kürsülerde, derslerde, sohbetlerde diyecekler ki; “Kutsal kitabımız, işi ehline vermenizi emrediyor, İslam torpili, adam kayırmayı, akraba kayırmayı men ediyor”!

Nasıl diyecekler?

Diyebilmelerine imkân var mı?

İslam’a bundan daha büyük bir zarar verilebilir mi?

2.    Haberi, TGRT sunucusu, “isyan” halinde veriyor. Bu kanal, bildiğiniz gibi “mutaassıp” olarak bilinen bir kanal. “Dine zarar gelmesin” diye, o mahalledeki olumsuzlukları, İslam’a aykırı eylemleri dile getirmekten kaçınan bir kanal…

Eski dekanın, şimdiki rektörün, “oğluna torpil” yapması vicdanları nasıl sızlatmış, nasıl isyan ettirmiş ki TGRT bile sessiz kalamamış, ana haber bültenine taşımış!

“İnsanlar dinden uzaklaşıyor” diye şikâyet ediyorlar…

Bunları göre göre nasıl yaklaşsınlar?

Tarih: 24.09.2020 Okunma: 1315