Cennet Ülkenin Bir Cennet Köşesi: SÖĞÜTALAN Alabalık

GENEL HABERLER

GENEL HABERLER

Ülkenin yüzakı bir tursitik restoran: SÖĞÜTALAN Alabalık

Bursa'ya 50 Km., Bursa'nın ilçesi Mustafakemalpaşa'ya 18., İstanbul'a ise 190 Km. Fakat o kadar güzel bir mekân ki 190 Km. hatta daha uzun mesafelerden gitmenize kesinlikle değiyor.

 

Yanı başında, tertemiz küçük bir derenin aktığı, ortasında alabalıkların yüzdüğü havuzuyla ve çocuk parkıyla Söğütalan gönülleri ve aileleri dinlendiren, eğlendiren cennet bir köşe...

 

Huzur içinde bir gün geçirebileceğiniz, bol oksijen alabileceğiniz, yeşilin her tonuna doyacağınız bir memleket parçası.

 

Zafer Candemir, Söğütalan Alabalık'ın hem sahibi hem aşçısı...

 Zafer'e, annesi Aygül ve babası İlhan Candemir yardımcı olmuşlar. Söğütalan Alabalık restoranı için çok büyük zaman, emek ve kaynak harcamışlar. Çabalarının sonunda, gerçekten harikulade bir eser ortaya koymuşlar. Yöre halkına, yerli ve yabancı turiste Türk yemeklerinin lezzetini layıkıyla temsil edebilecek “beş yıldızlı” bir lokanta meydana getirmişler. Böyle bir mekânı tanımakla ve tanıtmakla Türk vatandaşı olarak iftihar ediyoruz.

 

Burada sadece alabalık ve köfte var. Her ikisi de "kiremitte" yapılıyor. Sade veya kaşarlı olarak isteyebilirsiniz. Kiremitte, domates, biber ve isteğe göre soğanla pişen yemekler, meşe odunu ateşinde muhteşem bir fırın lezzetinde sunuluyor. O lezzeti tarif etmek imkânsız, mutlaka denemeniz lâzım. Kiremitte verilen yemeğin bir özelliği de son lokmayı bitirinceye kadar sıcaklığını muhafaza edebilmesi.

 

Yemekten sonra fırın helvasıyla damak zevkinizi tamamlayabilirsiniz.

 

Sonra da küfül küfül esen rüzgârın eşliğinde, "semaver" çayının eşsiz lezzetiyle tabiatla iç içe olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Böyle bir mekânın yiyecek-içecek fiyatları merak edilebilir. Fiyatlar girişteki tabelada yazıyor. Şaşıracağınız kadar ekonomik. Misal, kiremitte köfte veya alabalığın fiyatı, Temmuz 2020 itibarıyla, 30 (otuz) TL.

 

Hafta içinde, genellikle yer sıkıntısı olmuyor. Fakat hafta sonları çok kalabalık olduğunu İlhan Candemir'den öğreniyoruz. Hafta sonu gelecek olanların 0506 304 47 58 numaralı telefondan mekanla irtibat kurmalarını ve bilgi almalarını tavsiye ederiz.



Tarih: 30.07.2020 Okunma: 2242