TÜVTÜRK''te İzdiham, Sosyal Mesafe Kalmıyor

GENEL HABERLER

İSTANBUL/DUDULLU'da bulunan araç muayene istasyonundaki randevulu müşterileri "cezalandıran" uygulamayı 17 Haziran 2020 tarihinde bu sayfalarda dile getirmiştik. O haberimizde, TÜVTÜRK'ün internet sayfasından randevu aldığınızı, aynı sayfada, "bu istasyonda sadece randevulu araç kabul edilmektedir" uyarısı olduğunu, buna rağmen randevusuz araçları da kabul ettiklerini bildirmiştik.
Randevu, easasen, muayene istasyonundaki kalabalığı, düzensizliği önlemek için uygulanmıyor mu?
Randevularla, bu istasyonun hizmet verme kapasitesi zaten dolduruluyor. Siz, bunun üzerine bir de hiçbir sınırlama olmadan randevu almayanları da kabul edince istasyonda aşırı bir izdiham meydana geliyor. Yetkililer, "Sosyal mesafeyi koruyun" diye sabah akşam feryat ederken, TÜVTÜRK istasyonunda "sosyal mesafe"nin esamisi okunmaz hale geliyor.
Bu salgın ortamında, insanların birbirinden uzak durması gerekirken, yanlış uygulamanın mağduru olarak, neredeyse birbirlerine sürtünerek beklemek ve işlem yapmak zorunda kalıyorlar.
Havaların aşırı sıcak gittiği bugünlerde, maskeleri de uzun süre ağız-burun kapalı tutmak mümkün olmadığından maskeler de indiriliyor ve virüs tehlikesi tavan yapıyor.

TÜVTÜR'ün küçük, kapalı bir mekanı da var fakat hem çok yetersiz hem de insanlar orada birbirine yakınlaşmayı daha tehlikeli bulduklarından oraya girmek istemiyorlar. Sıcakta uzun süre beklemek eziyet haline geliyor.

MUAYENE ÜCRETİ 342, EGZOZ GAZI ÖLÇÜMÜ 80 TL

Araç sahipleri, devlete her yıl motorlu taşıtlar vergisi ödüyor. Her akaryakıt aldığında fiyatın yarısını yine vergi olarak devlete aktarıyor. Otoyollar ve köprülerden de ücretle geçebiliyor. Yıllık bakım, yağ değişimi gibi bir yığın başka masrafları var. Bir de her yıl veya iki yılda bir yukarıdaki ücretleri ödüyor. Bu ücretler araç sahiplerince yüksek bulunuyor. Ayrıca, "kurşunsuz benzin" kullanan araçların egzoz muayenesine gerek var mı?
Araç ve egzoz muayenenizi yaptırıyor ve eve dönmek için yola çıkıyorsunuz... Yanınızdan araçlar, kamyonlar geçiyor ... Bir bakıyorsunuz, kamyonun egzozundan çıkan kapkara dumanlar, bütün yolu ise-dumana boğmuş. İçinizden acı acı gülüyorsunuz! Sizin kullandığınız araç gibi on bin tanesinin egzozundan çıkan gazın toplamı, şu yanından geçtiğiniz kamyonun egzozundan çıkan zehir kadar duman çıkaramaz diye düşünüyorsunuz!
Bu egzoz muayenesi ne işe yarıyor?

Tarih: 20.06.2020 Okunma: 1197