Tunus açıklarında batan teknede en az 54 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı

YEŞİL GAZETE

facebook sharing button
whatsapp sharing button

Tunus’un Safaks ili kıyılarında bindikleri teknenin batması sonucu hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerden 54’ünün cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede arama çalışmaları sürerken yetkililer, hayatını kaybedenlerin bir kısmının ise Safaks kentinde toprağa verildiğini duyurdu.

Tunus Savunma Bakanlığı, Safaks’a bağlı Kerkennah Adası‘ndan 6 Haziran Cumartesi günü ayrılan ve daha sonra batan teknedeki göçmenlerin başta Fildişi Sahili olmak üzere Sahra altı Afrika ülkelerinden gelen kişiler olduğunu açıkladı.

Yaklaşık 60 kişinin olduğu tahmin edilen teknenin batması sonucu bir hamile kadınla birlikte 2 çocuğun da yaşamını yitirdiği belirtildi.

Fotoğraf: AP

‘Göçmen ve mültecilerin yüzde 53’ü işlerini kaybetti’

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği‘nin (UNCHR) Orta Akdeniz özel elçisi Vincent Cochetel, Guardian’a yaptığı açıklamada daha fazla göçmenin geçişi yapmaya çalışacağından korktuğunu söyledi.

Cochetel “Tunus’taki Covid-19 kısıtlamaları sırasında göçmenlerin ve mültecilerin yüzde 53’ü işini kaybetti. Kaçının iş bulmayı başaracağı veya yerel halk ile daha sıkı rekabet etmek zorunda kalacağı belli değil” dedi.

Bu durumun mülteciler ve göçmenler için büyük risk oluşturduğunu belirten Cochetel, “Umutsuzluk insanları hayatlarını riske atmaya itiyor ve kaçakçılar onlara yalan söylemeye devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Tarih: 15.06.2020 Okunma: 975