Norveç karasularında bir ‘ajan balina’

YEŞİL GAZETE

YEŞİL GAZETE

Boynunda Rusya’ya ait bir kayışla Norveç karasularında bulunan Beluga balinasının Rus donanması tarafından eğitilmiş bir ajan olabileceği açıklandı.


Norveçli biliminsanları, Norveç açıklarında bulunan ve boynunda Rusya’ya ait bir kayış olan Beluga balinasının Rus Donanması tarafından eğitilmiş bir ajan olabileceğini açıkladı. Deniz biyolojisi konusunda uzman Prof. Audun Rikardsen, kayışın üzerinde bir GoPro kamera taşıyıcısı ve Rusya’nın St Petersburg kentine ait bir firmanın adı bulunduğunu söyledi. Norveçli balıkçıların kayıştan kamera taşıyıcısını çıkardığını belirten ve bölgede Rus Donanması’nın bir üssü olduğunu anımsatan Rikardsen, Rus bir meslektaşının kendisine, “Bu Rusların kullandığı bir kayış ve kamera değil”dediğini aktardı.

Balıkçı teknelerine yaklaşıyormuş

Balinanın Norveç’in Ingoya Adası’ndaki balıkçı teknelerine yaklaştığında fark edildiğini belirten Rikardsen, “Kayışta kamera yoktu ama Rus Donanması’nın yıllardır Beluga balinalarına eğitim verip kullandıklarını biliyoruz”dedi. Beluga balinalarının yunuslar ve köpekbalıkları gibi çok zeki hayvanlar olduğunu söyleyen Rikardsen, eğitildiklerinde ajanlık görevini yerine getirebileceklerinden emin olduğunu söyledi.

Tarih: 01-05-2019 Okunma: 551