Yavaş’tan ilk icraat: Makam araçları azaltılıyor

YEŞİL GAZETE

YEŞİL GAZETE


2019 yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP’li Mansur Yavaş, ilk icraatının makam araçlarını azaltmak olacağını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi’ne konuşan Yavaş, AKP’nin saldırgan kampanyası yüzünden oy kullanmamaya karar verenlerin de kullandığına dikkat çekti ve “Bazı seçmen bu çirkin saldırılar ve düzeysiz söylemler nedeniyle oyunun rengini değiştirdi” dedi. İcraatları hakkında da konuşan Yavaş şunları anlattı:

“Söz vermiştim, makam araçlarını azaltacağım. Bu çakarların ortadan kaldırılmasını sağlayacağım. Başka bir sorun… Asfalt katılım payı nedeniyle hacizler yaşanıyor. Bunu tüm Ankaralılar biliyor ve yaşıyor. Yine söz vermiştim, bu hacizleri kaldıracağız. Ayrıca bir an önce Ankara’nın ekonomisinin kalkındırılması, işsizliğin azaltılması için ne mümkünse onu ele alacağız ve çalışmaya başlayacağız.”

Yavaş, belediye meclisinde ‘CHP azınlıkta’ denerek engelleme imalarının hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı: “Onlar önemli değil. Ankara halkına hizmet etmemizi kimse engelleyemez. Bunun sorun olacağını sanmıyorum. Eskişehir örneği var ortada. Kimse hizmeti engellemeye cesaret edemez.”

AKP, Ankara’da da tıpkı İstanbul gibi sonuçlara itiraz ediyor. Başkentte Yavaş’ın yüzde 50.91, AKP’li rakibi Mehmet Özhaseki ise yüzde 47.1 oy aldığı ilan edilmişti.

Tarih: 03-04-2019 Okunma: 436