Hasta tutuklu Vefa Kartal ölüm orucunda

YEŞİL GAZETE

YEŞİL GAZETE

Hasta tutuklu Vefa Kartal, 77 gündür ölüm orucunda. Kartal’ın bilinci kapanmaya başladı.

Hasta tutuklu Vefa Kartal’ın cezaevindeki hak ihlallerine karşı başlattığı ölüm orucu 76. gününü geride bıraktı. İnsan Hakları Derneğinin (İHD) aktardığına göre Kartal, İzmir 1 No’lu F Tipi Cezaevindeyken hastane sevkleri engellendi. O da bunun üzerine geçtiğimiz yılın haziran ayında Adalet Bakanlığı’na, Meclis İnsan Hakları Komisyonuna ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu ve dilekçe yazdı. Ancak 3 ay boyunca bir cevap alamadı. Dilekçeleri dahi işleme konulmayan Kartal bunun üzerine 18 Ağustos 2017’de bu durumu protesto etmek için açlık grevine başladı.

Gazete Karınca’nın haberine göre Kartal, doktordan rapor alıp savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kartal, açlık grevinin 114’üncü gününde eşyaları kendisine verildiği için o dönem açlık grevini sonlandırdı.

Kartal tutulduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevinde ölüm orucunda. Kartal, ölüm orucunda 76. günü geride bırakırken, ailesinin verdiği bilgiye göre Kartal’ın bilinci kapanmaya başladı. Yaklaşık 2 yıl önce, beyin lobları arasındaki damarlarda şişme olduğu için beyin cerrahisine sevk edilen Kartal’da hepatit B, prostat, yüksek tansiyon, ülser, bağırsak sorunu, alerji gibi birçok sağlık sorunu mevcut.

Tarih: 22-09-2018 Okunma: 573