Balkondan sarkan çocuğu kurtaran göçmen Fransa’da fahri vatandaş ilan edildi

YEŞİL GAZETE

YEŞİL GAZETE

Fransa’nın başkenti Paris’te balkondan sarkan 4 yaşındaki bir çocuğu binaya tırmanarak kurtaran Malili göçmen Mamoudou Gassama, sosyal medyada kahraman ilan edildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı’nda bizzat tebrik ettiği Gassama’yı fahri vatandaş ilan etti.

22 yaşındaki göçmenin saniyeler içinde balkondan balkona atlayarak düşmek üzere olan çocuğu kurtardığı video, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. Genç adamın lakabı da “Malili örümcek adam” oldu.

Macron Elysee Sarayı’nda ağırladığı Gassama’ya cesaret madalyası verirken, genç adama Paris itfaiyesinde iş imkanı sunuldu.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da 22 yaşındaki Gassama’yı arayıp cesaretinden ötürü tebrik ettiğini belirtti. Belediye Başkanı Hidalgo, Gassama için “18’inci bölgenin örümcek adamı” ifadesini kullandı.

Olayın yaşandığı yer, Paris’in ’18’inci bölge’ olarak bilinen semti.

Mamoudou Gassama

Hidalgo telefon görüşmesinde Gassama’nın kendisine nasıl Fransa’ya geldiğini anlattığını da aktardı: “Birkaç ay önce Mali’den Fransa’ya yeni bir hayat kurma umuduyla gelmiş. Ona, bu cesur davranışının tüm Paris halkına örnek teşkil edecek bir şey olduğunu söyledim. Fransa’ya yerleşme çabalarını sonuna kadar destekliyoruz.”

Gazetecilere konuşan Gassama, Cumartesi günü yaşanan olay esnasında yoldan geçtiğini söylüyor. Bir binanın önünde birikmiş bir kalabalık gördüğünü anlatıyor. Le Parisien gazetesine konuşan Gassama, “Çocuk olduğu için yardıma koştum. Tırmanıverdim. Çocuğu kurtarabildiğim için mutluyum” dedi.

Paris itfaiyesi olay yerine geldiğinde çocuk Gassama tarafından güvenli bir şekilde ailesine teslim edilmişti.

 

(BBC Türkçe)

Tarih: 29-05-2018 Okunma: 1031