Davayı kazandı, türbanı çıkardı

SPUTNİK

24079

Norveç'te türbanı nedeniyle saçını boyamayı reddeden kuaföre karşı dava açarak mahkum ettiren Malika Bayan adlı kadın türbanını çıkararak paylaştığı Instagram fotoğraflarıyla ülkede 2. kez gündem konusu oldu. Bayan " Bugün türbanı savunabilecek durumda değilim" yorumunu yaptı.

Soyadını da 'Faviano' olarak değiştiren Malika, hala inançlı olduğunu belirterek, "Fakat uygulama konusunda bazı çelişkilerim var. Kişisel yaşantımda bir dizi gelişmeler oldu ve türban giymeyi bıraktım. Bugün türbanı savunabilecek durumda değilim. Şimdi kendi yolumu bulmak durumundayım" dedi.

'HERKESİN TÜRBAN TAKMA HAKKINI SAVUNUYORUM'

Malika, "Daha önce türban hakkı için davalık olurken, davayı kazandıktan sonra türbanı atmak çelişki değil mi?" sorusuna ise, "Evet ama ben türban kullanmasam da herkesin türban kullanma hakkını savunuyorum" yanıtını verdi.

Yeni adıyla Malika Faviano Instagram paylaşımlarına olumsuz tepkilerin yanı sıra birçok da olumlu tepki aldığını söyledi.

Başörtüsünü çıkarmayı tercih eden Malika Faviano'nun Instagram paylaşımı
© FOTOĞRAF: INSTAGRAM
Başörtüsünü çıkarmayı tercih eden Malika Faviano'nun Instagram paylaşımı

Olay Norveç'in Bryne kasabasında gerçekleşmişti.

Norveç yüksek mahkemesi kuaförün itirazını reddederek bugün 'dini ayrımcılık' suçundan yaklaşık 10 bin kron (yaklaşık 5 milyar TL) para cezasını onayladı.

47 yaşındaki kuaför savunmasında türbanı 'dini sembol olarak değil kendisini korkutan bir ideolojinin sembolü olarak gördüğünü' söylemişti.

Tarih: 30-01-2018 Okunma: 1579