Avrupa Kentleri Dönüştürücü Eylem ödülü Bursa Nilüfer Belediyesi’ne

YEŞİL GAZETE

Bursa Nilüfer Belediyesi’ne bağlı Nilüfer İnovasyon Merkezi “Mahalle Komiteleri ve Enerji Kooperatifi” bileşenini içeren projesiyle Avrupa Kentleri Dönüştürücü Eylem Ödülü’nü almaya hak kazandı.


İklim Haber.org’da Arif Cem Gündoğan imzası ile verilen habere göre Bursa Nilüfer Belediyesi’ne bağlı Nilüfer İnovasyon Merkezi Zaragoza, Mannheim gibi finalistleri geride bırakarak Avrupa Kentleri Dönüştürücü Eylem Ödülü’nü almaya hak kazandı. Nilüfer bu ödüle “Mahalle Komiteleri ve Enerji Kooperatifi” bileşenini içeren projesiyle layık görüldü.

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin insan kaynaklı iklim değişikliği ile mücadelesini 2015 yılında başlattığı Nilüfer Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı (SEAP) ile somutlaştırmıştı. Belediye sınırları içerisindeki seragazı salımlarında 2020 yılında 2013 referans yılında göre %20 oranında azaltım öngören bu plan 25 Ocak 2016’da Belediye Başkanları İklim ve Enerji Sözleşmesi Sekreteryası tarafından kabul edilmişti.

Nilüfer Belediyesi sunduğu SEAP’ta iklim değişikliğine uyum bölümüne yer vererek Türkiye’de bu sözleşmeyi imzalayan diğer belediyelere örnek bir vizyon sergiliyor. Uyum boyutuna Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de hazırlanmakta olan plan kapsamında yer vereceği de öngörülmekte.

 

(İklim Haber)

Tarih: 24-11-2017 Okunma: 738